Workshop

Fri 15 & Sat 16 March 2019

Kids yoga teacher training level I – Kinderyoga Chakra

With Helen Purperhart

Leer hoe je op een speelse manier chakrayoga kunt aanbieden aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

In deze derde module van de Kidsyoga Teacher Training leer je hoe je op een speelse manier chakrayoga kunt aanbieden aan kinderen. Chakra’s zijn 7 energetische knooppunten waarlangs energie omhoog en omlaag stroomt. Ieder chakra heeft een eigen kleur, element, emotie en plek in het lichaam. Chakra’s zijn niet zichtbaar, maar je kunt er wel de energie van ervaren in je lijf. Wanneer de energie van de chakra’s is geblokkeerd kun je dit in je lijf voelen. De ene keer krijg je een brok in je keel, de andere keer lijkt het alsof er een steen in je maag ligt of krijg je ergens een punthoofd van.

Chakra kinderyoga helpt kinderen bij het vinden van evenwicht. Wanneer de energie goed door de chakra’s stroomt komen de positieve kwaliteiten die bij het kind horen meer tevoorschijn. Inzicht in de chakra’s geeft meer zicht in wie je bent, wat je beweegt en waarnaar je verlangt. Je krijgt inspiratie voor 7 kleurrijke themalessen voor kinderen. De lessen bevatten meditaties, houdingen, emotiespel, tekenopdrachten en reflectievragen. Na het volgen van deze dag weet je hoe je meer kleur aan je yogales kunt geven.

Data & tijden: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 | 10.30-16.30

Prijs €250

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

De module Kinderyoga Chakra is de derde module van de Kidsyoga teacher training level I. Deze Teacher Training bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops), waarin je leert hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

The details

Wat leer je in de Kidsyoga Teacher Training Level 1?

  • De waardevolle kennis van de yogafilosofie vertaald naar kinderen en hoe je deze kunt onderwijzen in je les.
  • De do’s and dont’s van het lesgeven en de bijbehorende didactische vaardigheden.
  • Lesplannen samenstellen met speelse yoga en meditatietechnieken.
  • Contact maken met je innerlijk kind en ontdekken hoe je een authentieke kinderyoga docent kunt zijn.
  • Hoe je een eigen praktijk opzet en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

De Kidsyoga teacher training level I bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops) leer je hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Na het volgen van de complete training (3 workshops) en het maken van opdrachten en stage, ontvang je een 50 uur certificaat. Het is ook mogelijk om zonder vooropleiding de Kidsyoga teacher training te volgen. Na het volgen van deze training is het mogelijk om level II te volgen en een 95 RCYT certificaat te behalen voor registratie bij Yoga Alliance (kan alleen als je een 200 RYT certificaat hebt).

Registration

Sign Up

About the teacher

Helen Purperhart

Helen is bekend door haar grote inzet en vernieuwende manier om kinderyoga gestalte te geven. Zij schrijft er boeken over en kaarten die in de kinderyoga gebruikt kunnen worden. Vanuit haar persoonlijke visie en de ervaringen die zij heeft opgedaan op het gebied van innerlijk kindwerk, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld die mensen uitnodigt en stimuleert om het kind in zichzelf te (her)ontdekken en meer ruimte te geven, om zo meer zichzelf te durven zijn. Helen’s missie is mensen te inspireren om op hun eigen wijze kinderyoga in de samenleving te brengen.

See profile ›