Workshop

Fri 22 & Sat 23 Feb 2019

Kids yoga teacher training level I – Kinderyoga Avonturen

With Helen Purperhart

Leer hoe je kinderyoga avonturen kunt samenstellen aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

In deze tweede module van de Kidsyoga Teacher Training leer je hoe je kinderyoga avonturen kunt samenstellen. In een kinderyoga avontuur komen verschillende oefeningen terug in een doorlopend verhaal waarin je gaat bewegen, spelen, fantaseren, ervaren, ontdekken en ontspannen. Alle oefeningen helpen bij het sterker en flexibeler maken van het lichaam. Daarnaast wordt het zelfbewustzijn en het lichaamsbesef ontwikkeld, de concentratie vergroot en geeft het samenspelen heel veel plezier.

Door de eenvoud en de speelsheid van de yoga avonturen word je geprikkeld om je lijf, zintuigen en verbeelding te gebruiken. Zo laat je in het zee-avontuur alle drukte wegstromen in de zee, doe je gekke, grappige en lenige dieren na in het jungle-avontuur,  leer je wijze lessen van je totemdier in het indianen-avontuur en ervaar je hoe het is om gewichtloos te zijn en de zwaartekracht van van de aarde te voelen in het maan-avontuur. Tijdens een yoga avontuur gaat het vooral om het plezier en het ervaren van yoga op een speelse manier en niet om de techniek en prestatie.

Data & tijden: vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 | 10.30-16.30

Prijs €250

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

De module Kinderyoga Avonturen is de tweede module van de Kidsyoga teacher training level I. Deze Teacher Training bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops), waarin je leert hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

The details

Wat leer je in de Kidsyoga Teacher Training Level 1?

  • De waardevolle kennis van de yogafilosofie vertaald naar kinderen en hoe je deze kunt onderwijzen in je les.
  • De do’s and dont’s van het lesgeven en de bijbehorende didactische vaardigheden.
  • Lesplannen samenstellen met speelse yoga en meditatietechnieken.
  • Contact maken met je innerlijk kind en ontdekken hoe je een authentieke kinderyoga docent kunt zijn.
  • Hoe je een eigen praktijk opzet en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

De Kidsyoga teacher training level I bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops) leer je hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Na het volgen van de complete training (3 workshops) en het maken van opdrachten en stage, ontvang je een 50 uur certificaat. Het is ook mogelijk om zonder vooropleiding de Kidsyoga teacher training te volgen. Na het volgen van deze training is het mogelijk om level II te volgen en een 95 RCYT certificaat te behalen voor registratie bij Yoga Alliance (kan alleen als je een 200 RYT certificaat hebt).

Registration

Sign Up

About the teacher

Helen Purperhart

Helen is bekend door haar grote inzet en vernieuwende manier om kinderyoga gestalte te geven. Zij schrijft er boeken over en kaarten die in de kinderyoga gebruikt kunnen worden. Vanuit haar persoonlijke visie en de ervaringen die zij heeft opgedaan op het gebied van innerlijk kindwerk, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld die mensen uitnodigt en stimuleert om het kind in zichzelf te (her)ontdekken en meer ruimte te geven, om zo meer zichzelf te durven zijn. Helen’s missie is mensen te inspireren om op hun eigen wijze kinderyoga in de samenleving te brengen.

See profile ›