Workshop

Fri 25 & Sat 26 Jan 2019

Kids yoga teacher training level I – Basis Kinderyoga

With Helen Purperhart

Leer de basisbeginselen voor het aanbieden van yoga aan kinderen in de basisschoolleeftijd

In deze eerste module van de Kidsyoga Teacher Training leer je de basisbeginselen voor het aanbieden van yoga aan kinderen in de leeftijdsfases. Je leert hoe je vanuit een stevige basis intuïtief en flexibel kunt inspelen op wat zich tijdens de yogales aandient. De yogafilosofie die aan de basis ligt van Hatha yoga wordt toegespitst op kinderen, zodat de achterliggende visie van yoga duidelijk wordt. Ook wordt er ingegaan op de verschillende soorten houdingen er allemaal zijn, wat het effect is op lichaam en geest en hoe je ze op een verantwoorde manier kunt aanbieden in je les.

Je leert hoe je houdingen in een constante flow in elkaar laat overlopen. De morele waarden en normen uit de yogaleefregels lopen als rode draad door deze training. Het onderdeel didactiek geeft je meer inzicht in hoe je didactische vaardigheden toepast in je les. Alle oefeningen zoals speelse yogahoudingen, kindermeditatie, yogaspelletjes en creatieve opdrachten die aan bod komen, worden voorgedaan, samen geoefend en uitgebreid besproken.

Je leert welke oefeningen je kunt combineren en hoe je zelf een goede les kunt samenstellen, afgestemd op een bepaalde leeftijdscategorie. Tijdens training kom je ook in contact met je eigen innerlijk kind. Door je eigen kind-zijn te ervaren weet je nog duidelijker wat jij straks als kinderyoga docent te bieden hebt.

Data & tijden: vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019 | 10.30-16.30

Prijs €250

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

De module Basis Kinderyoga is de eerste module van de Kidsyoga teacher training level I. Deze Teacher Training bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops), waarin je leert hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

The details

Wat leer je in de Kidsyoga Teacher Training Level 1?

  • De waardevolle kennis van de yogafilosofie vertaald naar kinderen en hoe je deze kunt onderwijzen in je les.
  • De do’s and dont’s van het lesgeven en de bijbehorende didactische vaardigheden.
  • Lesplannen samenstellen met speelse yoga en meditatietechnieken.
  • Contact maken met je innerlijk kind en ontdekken hoe je een authentieke kinderyoga docent kunt zijn.
  • Hoe je een eigen praktijk opzet en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

De Kidsyoga teacher training level I bestaat in totaal uit 6 dagen (3 workshops) leer je hoe je op een speelse manier yoga kunt geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Na het volgen van de complete training (3 workshops) en het maken van opdrachten en stage, ontvang je een 50 uur certificaat.  Het is ook mogelijk om zonder vooropleiding de Kidsyoga teacher training te volgen. Na het volgen van deze training is het mogelijk om level II te volgen en een 95 RCYT certificaat te behalen voor registratie bij Yoga Alliance (kan alleen als je een 200 RYT certificaat hebt).

Registration

Sign Up

About the teacher

Helen Purperhart

Helen is bekend door haar grote inzet en vernieuwende manier om kinderyoga gestalte te geven. Zij schrijft er boeken over en kaarten die in de kinderyoga gebruikt kunnen worden. Vanuit haar persoonlijke visie en de ervaringen die zij heeft opgedaan op het gebied van innerlijk kindwerk, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld die mensen uitnodigt en stimuleert om het kind in zichzelf te (her)ontdekken en meer ruimte te geven, om zo meer zichzelf te durven zijn. Helen’s missie is mensen te inspireren om op hun eigen wijze kinderyoga in de samenleving te brengen.

See profile ›